dilluns, 27 d’abril del 2009

Per començar bé sa setmana....

....un poc de riure anirà bé!!!!!!





BONA SETMANA!!!!!

dimecres, 22 d’abril del 2009

SANT JORDI'09


Aquest dia es celebra la festa dels llibres i les roses.




Vols recordar la llegenda???













Clica en la imatge o mira el vídeo que hem trobat a la xarxa
.






dijous, 2 d’abril del 2009

Per la presa de consciència sobre l'autisme


Avui, 2 d'abril, és el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme, designat per l'Assemblea General de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) el desembre del 2007, amb el propòsit d'acréixer la consciència social sobre aquest trastorn neurològic i de remarcar la importància de fer-ne una diagnosi precoç.

La incidència de l'autisme és de l'1‰, permilatge que s'adiu amb les estimacions sobre el nombre d'afectats de tot el món: seixanta-set milions. Segons l'organització Autism Speaks, el nombre d'infants amb autisme superarà enguany el d'infants amb diabetis, càncer i sida plegats. Aquesta mateixa organització també recull les estadístiques que indiquen un augment dels casos: del 10%-17% anual als Estats Units, per exemple.

De totes maneres, més que no pas d'un augment important de l'autisme, potser hauríem de parlar d'una diagnosi més afinada (que en fa aparèixer els casos). Així ho pensa Joan Roca Miralles, president del Projecte Autisme la Garriga, capdavanter a casa nostra de l'atenció dels autistes.

Roca, que té una filla autista de quaranta-dos anys, constata que la recerca científica ha permès d'avançar en el coneixement de l'autisme, trastorn descrit per primera vegada pel doctor austríac Leo Kanner el 1943.

A vegades, més que no d'autisme, hom parla de trastorns de l'espectre autista (ASD, per la sigla en anglès). Perquè el fet és que hi ha graus d'autisme; que no tots els autistes ho són de la mateixa manera.


SABIES QUÈ....

  • L'autisme afecta a 67 milions de persones en tot el Món?
  • L'autisme és un trastorn greu del desenvolupament que s'expandeix amb molta rapidesa per a tot el Món?
  • Aquest any el nombre d'infants amb diagnòstic d'autisme superarà el total dels que tinguin diabetis i sida?
  • La probabilitat de tenir autisme és quatre vegades més gran en els homes que en les dones?
  • L'autisme no es pot detectar ni curar mèdicament, però el diagnòstic i la intervenció a temps produeixen millores?